Toffifee FAQ

Pytania i odpowiedzi na temat Toffifee

Czy Toffifee zawiera składniki pochodzenia zwierzęcego?

Jedynymi składnikami pochodzenia zwierzęcego, jakie wykorzystujemy do produkcji Toffifee są produkty mleczne.

Czy w Toffifee jest żelatyna?

Nie, Toffifee nie zawiera żelatyny.

Mam alergię na orzeszki ziemne/migdały/inne orzechy. Czy mogę jeść Toffifee?

Na opakowaniu znajduje się informacja, że Toffifee "może zawierać także migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy”. Jest ona skierowana do osób z ciężką alergią na orzeszki ziemne lub inne jadalne orzechy, które mogą się znaleźć w Toffifee, obok głównego orzecha laskowego. Nie można wykluczyć, że w pojedynczych przypadkach znajdą się tam śladowe ilości innych jadalnych orzechów, pomimo tego, że nie są one używane jako składniki. Ponieważ nasi dostawcy surowców mogą również przetwarzać orzeszki ziemne i inne orzechy, istnieje możliwość pojawienia się śladowych ilości orzechów innych niż orzech laskowy, pomimo dochowania najwyższej staranności.

Czy Toffifee jest bezglutenowe?

Toffifee uznaje się za produkt bezglutenowy. Zawartość glutenu jest tak niewielka, że spełnia ona europejskie wymagania prawne – Rozporządzenie Komisji (WE) 41/2009 (maksymalnie 20 mg glutenu na 1 kg produktu).

Podane informacje dotyczą aktualnych receptur i mogą ulec zmianie. Prosimy o sprawdzenie aktualnej listy składników na opakowaniu.

Jak długo Toffifee jest na rynku?

Toffifee zostało wprowadzone do sprzedaży po raz pierwszy w 1973 roku w Niemczech.

Czy Toffifee jest dostępne na całym świecie?

Tak, Toffifee można kupić w ponad 100 krajach na całym świecie.

Czy Toffifee zawiera alkohol?

Nie, Toffifee nie zawiera alkoholu.