Prawdziwie czekoladowe: ciastka z wypływającym ze środka roztopionym Toffifee. Szybkie do przygotowania, serwowane z malinami. Zaskoczysz nimi swoich bliskich.
Składniki:
12 sztuk:
Masło do wysmarowania formy
Brązowy cukier do obsypania formy
30 pralinek Toffifee
130 g masła
3 jajka (rozmiar M)
100 g brązowego cukru
1 szczypta soli
175 g serka homogenizowanego
50 g mąki pszennej
30 g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 g malin
Ponadto:
1 forma do muffinek (12 miejsc)
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C (dolna i górna grzałka). Formy do muffinek wysmarować masłem i obsypać cukrem.
Pokroić 18 Toffifee i razem z masłem roztopić nad kąpielą wodną. Jajka, brązowy cukier oraz sól wymieszać mikserem do uzyskania gęstego kremu. Stopniowo dodawać masę z Toffifee oraz serek homogenizowany.
Wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia oraz dodać do przygotowanej masy. Ciasto rozłożyć w formie, w każdą muffinkę wcisnąć jedno Toffifee. Piec 25 minut.
Przebrać maliny. Studzić muffiny przez ok. 10 min. Następnie wyjąć je ostrożnie z formy i przyozdobić malinami. Rozkoszuj się w pełni muffinami z wypływającą czekoladową lawą.
Prosimy o wyrażenie zgody na użycie plików cookies, w celu optymalizacji strony i
dostosowania jej do potrzeb użytkowników. Aby uzyskać więcej informacji, należy kliknąć na
“Politykę prywatności”.